NSPanel Pro - Losing zigbee connection, cannot set schedules on smart plug, reporting low battery on zigbee devices

Hi,

These issues has been reported to the support, but still no answer :frowning:

I live in a small appartment (60m2) and my Zigbee devices (Sonoff SNZB-01, 02, 03 and 04) are frequently loosing connection.
The gateway I’m using is Sonoff NSPanel PRO.

To improve the signal strength, I added one Smart Plug Sonoff S26R2ZBTPG on each room, to work as a Zigbee Router. Some of them are just 3 meters away from the NSPanel Pro, with just one wall between them.

Problems:

  1. ALL my zigbees devices are sending Low Battery Warnings frequently.
    While the eWelink app is saying the battery is full.
    I replaced the batteries and I still receiving the warnings.

  2. Some devices are still losing connection, even the Smart Plug S26R2ZBTPG.

  3. I can turn on/off the smart plug, but I cannot set the timer/schedules on eWelink app.
    When I try to add a timer/schedule, I receive an error message “Sorry. No response, try again later”.

Kind regards,
Renato

@renatoyamane Do you update the NSPanel Pro to the latest firmware?

Yes, the firmware I’m using is 1.4.1

I found this on:

Please see the screenshot.

Just an aditional info: I’m using original firmwares.
None of my devices has been reflashed with alternative firmwares.

The link above I found when searching for people with the same problem about the devices loosing connection.

Yup, so the issue may be caused by the S26ZBR2 but not the NSPanel Pro, would you please offer the firmware version of the S26ZBR2, or you can follow the screenshot that you attached to get a replacement?

Hi @Daniel_Zhan,

Could you please let me know where can I see the version of the firmware?
There is nothing on eWeLink app;
On the eWeLink Web, the “current version” field is empty;

Other problems:

ALL my zigbees devices are sending Low Battery Warnings frequently.
While the eWelink app is saying the battery is full.
I replaced the batteries and I still receiving the warnings.

Some devices are still losing connection, even the Smart Plug S26R2ZBTPG.

When the smart plug is online, I can turn it on/off, but I cannot set the schedules on eWelink app.
When I try to add an schedule or set a timer, I receive an error message “Sorry. No response, try again later”, even when the smart plug is online.
Reported to eWeLink and sent a video to them. They told me this is a problem on NSPanel PRO.

Thanks,
Renato

The S26R2ZBTPG firmware should be 2.1.0 or the latest, please double-check the firmware version.
Or you can give me the screenshot of S26R2ZBTPG setting page.

On the settings page, there is no information about the Firmware.

Looks like these kind of information is available only on devices that supports OTA, that is not the case of this plug.

See the screenshot attached.

@renatoyamane There is a production batch number on the device body, would you please provide the batch number for me? We can check the firmware version from this info. Thanks.

@Daniel_Zhan,

The only numbers that looks like a serial number are:

  • 2003900269
  • 200390092E
  • 20039005C4
  • 2003900617
  • 1089000BAA
  • 1089000A70
  • 1089000A8D

I’m using NS Panel Pro (firmware 1.5) as gateway.

All my Zigbee devices are becoming offline after some weeks (even the smartplugs above) and the only way to get them back to the network is removing and pairing them again.

Kind regards,
Renato

the v1.5.3 update not helped, because the Temperature sensor battery alarm came back again!

1 Like

Firmware 1.5.3 looks exactly the same as 1.5
All bugs reported months ago (firmware 1.4) are still present.

They are based on China, so don’t expect any news on the following 2-3 weeks due to the Chinese New Year.

@Daniel_Zhan I sent the serial numbers as requested more than 1 month ago…

I’m still waiting.

How can I proceed to return all these products back to your company to have my reimbursement?

I would like to return everything: NSPANEL PRO, sensors, smart plugs.

@renatoyamane Sorry for the late reply, I replied to you in the ticket system, please check it.

Thanks.